זמרים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 04/03/11 13:58 כח באדר א'

שאלה

שלום!

רציתי לדעת לגבי הזמרים הפסולים היום כמו שוואקי...

למה הציבור הדתי לאומי לא מחרים אותם? הרי אפילו הרמב''ם אומר שצריך להחרימם..

הרמב''ם- משנה תורה הלכות תעניות, ספר זמרים פרק חמישי הלכה י''ד.

אשמח אם תוכל לענות לי בהקשר לרמב''ם ולשאלה עצמה..

תודה רבה ושבת שלום!

תשובה

שלום,

הרבנים המחרימים הם מיעוט שבמיעוט, גם בציבור החרדי. וסיבת החרם לשיטתם היא הפרדה וצניעות, בלי קשר לרמב"ם המוזכר.

במשנה בסוטה נאמר שאסור לנגן ולשיר בזמן הגלות, שנאמר: "בשיר אל ישתו יין". ונחלקו הפוסקים אם האיסור הוא בבית המשתאות, בזמן סעודה ושתיית יין, או בכלל. נראה שגם לדעת הרמב"ם המחמירה שהזכרת, שירות ותשבחות לקב"ה מותרות.

כדאי לשאול את מי שציטט באוזנייך את הרמב"ם, האם הוא מקפיד שלא לשמוע כלי נגינה כלל...

ברכה והצלחה,

חנן
המשיב אינו רב