זוגיות

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 04/03/10 14:46 יח באדר התשע

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום רב!

אני בחור דתי מאמין חזק מאוד (בן 23)

הכרתי מישהי שהיא לא מוגדרת כבחורה "דתיה". היא שומרת שבת אנחנו כמובן שומרים נגיעה, היא משתדלת לשמור על צניעות ומאוד קרובה לדת, מתפללת, הולכת לשיעורים, מאמינה מאוד בקיצור.

אני אמרתי לה שאני לא רואה את עצמי מתחתן עם מישהי שהולכת עם מכנסיים, והיא אמרה שהיא משתדלת מאוד בקטע של הצניעות אבל, היא לא רואה את עצמה הולכת עם חצאיות, ומכנסיים מבחינתה זה צנוע ככה היא מאמינה ושאני לא יחשוב שזה משהו שישתנה אצלה. היא מוכנה ללכת רחוק אבל עד העניין הזה.

מיותר לציין שאני רוצה אותה מאוד כי חוץ מזה יש בה מעלות נפלאות שאין בבחורות שמוגדרות כ"דתיות" האם צריך לתת לזה סיכוי ולהתפלל שזה משהו שישתנה אצלה עם הזמן או שאני עלול לאבד את זמני והכל יתפוצץ לי בפנים הייתי רוצה עצה של הרב

בברכת יום טוב

אורי

תשובה

שלום,
אכתוב דברים שנראים לי חשובים אע"פ שאינם מתייחסים ישירות לדין הליכה עם מכנסיים.
עצם האמירה "שבעיני זה צנוע" ומשום כך אמשיך ללכת כפי ראות עיני היא נראית בעיני מאוד בעייתית.
בחורה שטוענת כזאת טענה בעניני צניעות, שזהו תחום שהוא מאוד פרוץ הנותן לצערנו להרבה אנשים שחכמים בעיניהם מקום להתגדר בו, עלולה להמשיך ולהתייחס כך לתחומי הלכה אחרים הנוגעים למערכת היחסים בינכם וגובלים באיסורי דאוריתא. האמירה שהיא בעצם מעל להלכה והיא תקבע מה יוגדר ככשר ומה לא אע"פ שאתה מציג בפניה עמדה הלכתית היא מסוכנת ועלולה להוביל לאסון ואני מאוד חושש זהוא עלול לקרות בשלב מאוחר יותר.
מה יהיה על בניית הבית, בחינוך הילדים בהקניית קווי אופי לבית. מי יקבע מה יהיו הגבולות האדומים ואיזו סמכות מקבלים עלינו וכד'.
שוב, אינני מכיר את הדמות במלואה אך חושבני שעליך לברר אם זהו ענין נקודתי או סימן להלך מחשבה רחב יותר שהוא בעייתי וכדאי להתרחק ממנו ובעז"ה למצוא זיווג ההגון והראוי לך.
כל טוב,
משה כהן.