זוגיות

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 27/01/10 20:11 יב בשבט התשע

שאלה

כבוד הרב שלום שמי קובי ואני גרוש 14 שנה ואני בן 44 וייש לי חברה 6 שנים והזוגיות שלי מרגיש שאני תקוע איתה והצעתי לה אפילו להיתארס ואימא שלה אמרה שזה מוקדם עדיין ואפילן להיתחתן והיא הבוגרת בבית ורווקה תודה רבה לך כבוד הרב

תשובה

שלום.
עם כל הכבוד לאמא של חברתך, ועליך לכבדה, לא היא קובעת מתי בתה תתחתן. היא יכולה לייעץ אך ההחלטה הסופית נתונה בידי בתה. אם שניכם רוצים למסד את הקשר, אתם יכולים. על חברתך לבקש את סליחתה של אמה, אך במקביל להבהיר בצורה מכובדת כי זה לא משהו ששייך לה, ובמיוחד לא בגיל שכזה, וק"ו שהיא רווקה.

אם החברה שלך מסכימה עם אמה ועדיין לא רוצה להתחתן, לא כדאי להפעיל לחץ. להתפלל לה' שיפתח את עיניה, ולהמשיך ולשוחח איתה על החשיבות של העניין.
והכי חשוב: לעשות את הכל מתוך שמחה ואהבת ה'! רק כך תרגיש כי מה שאתה עושה הוא דבר נכון ואמיתי ורק כך אתה תהיה כלי כדי לקבל ברכות מה' יתברך!!!

הרבה בהצלחה בהמשך, בשורות טובות!