זוגיות

חדשות כיפה צוות ישיבת קרני שומרון 11/02/06 20:28 יג בשבט התשסו

שאלה

אני נשוי מעל ל10 שנים, לאשתי תמיד היו בעיות בהבאת ילדים. למרות שנסיוננו עלה ב3 פעמים, מ"מ הבעיה קיימת ההפרשת בי השניה לשלישית הוא 5שנים. אשתי היא אחות במקצועה.

עכשיו לעצם השאלה: אשתי טוענת בצורה די ברורה שאני הוא הגורם לה להיות עקרה (עקרות משנית, הדבר מבחינתי הוא האשמה חסרת תקדים, שכן זה אומר שהיחסים שלנו לא שווים כלום. האם אני יכול למשך תקופה מוגדרת לבטל יחסי אישות עד שהיא תחזור בה מההתבטאות החמורה שחוזרת על עצמה. שכן אם אני הגורם לכך לא שייך שנהיה ביחד.

תשובה

לשואל היקר שלום.
ראשית אני משתתף בצערכם ובסבלכם עקב המצב בו אתם מצויים, אך יש גם לראות את הצד הטוב שבדבר- אחרי הכל יש לכם שלושה ילדים מה שלצערנו יש משפחות אחרות שגם זה אין להם.
לגבי שאלתך- אני כלל לא אתייחס לפתרון [או לעונש] שאתה העלית, זהו דבר שכלל אינו בא בחשבון זה דבר שאסור מבחינה הלכתית וכן פוגע מאוד בקשר הזוגי שלכם. אלא הפתרון למצב בו אתה מצוי נתון בידך בלבד:
אתה כתבת בשאלתך כך "לאשתי תמיד היו בעיות בהבאת ילדים" זהו משפט שיתכן ומבחינה מציאותית הוא נכון אך אין זה משפט שנכון לומר אותו- כל בעיית פוריות בדרך כלל מקורה באחד מבין שני בני הזוג. זהו נטל ועול קשה שהם סוחבים שניהם ולכן כל אחד מבני הזוג צריך לעזור לשני לשאת את העול הזה.
כל האשמה הדדית של אחד מבני הזוג כלפי השני בעניינים אלו בפרט גורמת לסכסוך, דיכאון, עלבון צורב ואפילו לדחייה בין שני בני הזוג. זהו נושא כל כך רגיש ואישי שהיחידי עליו ניתן לפעמים לסמוך זהו בן הזוג ואם גם הוא אינו מעודד אלא מאשים זה יוצר הרגשה איומה אצל בן הזוג השני.
אם אשתך הייתה מרגישה שאתה שותף מלא לכל הבעיה ואינך מאשים אותה כלל אלא תמיד אתה אומר לה "הבעיה שיש לנו ..." אז כלל לא הייתה לכם את הבעיה שאתה מציין כעת שכל אחד מאשים את השני.
הרי העונש אותו העלית בשאלתך נובע מהרגשת העלבון והפגיעה שאשתך גרמה לך בדבריה- כמו שאתה מרגיש אז כך גם היא מרגישה! תשתתף איתה ואל תאשים!
דבר עם אשתך, הראה לה שאתה מבין לליבה ולא מאשים אותה אזי מובטח לך שהיא תנקוט באותה הדרך וכלל לא תזרוק עליך את האשמה בכל המסע ייסורים הזה של נושא בעיות הפוריות.
מצב בו יש מתח סביב הנושא הזה גורם באופן ישיר ומוכח לבעיות בפוריות, על כן יצירת לחץ ומתח רק תגביר לכם את הבעיה.
אמנם מבחינה פסיכולוגית לעיתים יש לכעס ולהאשמה מקום וסיבה "הרי בגללה אין לנו ילדים" אך גם אם אתה מרגיש כך אין זה נכון להתנהג כך, שהרי גם בעבודתך אם אתה כועס על הבוס שלך אתה לא פורק עליו את הכעס, אחרת... כך גם עליך לנהוג כלפי אשתך.

צוות משיבים ישיבת ההסדר קרני שומרון.

נשמח לתגובה!
כתובת E- MAIL karnei_shomron@intermail.co.il