התרת נדר

חדשות כיפה הרב משה ביגל 29/04/10 18:50 טו באייר התשע

שאלה

שלום, לפני שנתיים יום לפני יום כיפור בטיול סליחות נדרתי נדר רשמתי אותו על פתק ושמתי בכותל בפתק רשמתי "אני נודרת נדר לשמור כשרות ולשמור על מטבח כשר ובזה אני מבקשת לשלוח לי זיווג". אני לפני נסיעה ארוכה לחו"ל ומפחד שיצא לי (לא במודע) לכול לא כשר. אני רוצה להמשיך לשמור כשרות אך לא תחת נדר. איך אני יכולה להתיר את הנדר? תודה.

תשובה

ב"ה
ללנה השלום והברכה.
כאשר אדם נודר נדר לקיים מצווה, הנדר תופס ואי אפשר להתיר אותו. מכיוון שהתפקיד של הנדר לחזק את האדם בקיום המצווה.
לכן אני בטוח שהנדר יעזור לך לשמור על הכשרות בכל מקום ובכל מצב. ובע"ה תצליחי בכל אשר תפני, ותגלי שהנדר עזר לך גם בשמירה על הכשרות וגם בשמירת מצוות אחרות וה' יהיה בעזרך.
בברכת העם התורה והארץ
משה ביגל
הרב המקומי – מיתר