התנהגות לא מכובדת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/06/07 23:39 כ בסיון התשסז

שאלה

שלום וברכה!

רציתי לדעת מהי עמדת ההלכה בנוגע לאדם שמפיח בקול רם ליד אנשים (וזה לא בשגגה...) הוא פשוט מרגיש בנוח לידם, אבל לא כולם מרגישים בנוח לידו - אלא שהוא לא יודע את זה, וגם אף אחד לא אומר לו.

[במונח "ליד אנשים" הכוונה היא למשפחה המורחבת, כגון: החתן של ביתו.]

אחת מבנותיו מתביישת בהתנהגותו מאוד, וחוששת כיצד יגיב החתן שלה כשזה יקרה לידו...

נשמח לתשובה.

בתודה מראש

לכן, השאלה היא האם זה אסור מצד ההלכה? ואם התשובה חיובית, נשמח לקבל מקור - על מנת לזמן אותו לידיו איכשהו...

תשובה

ב"ה ד' מנחם- אב תשס"ז

שלום רב!

הדבר הוא בעייתי בתחום המידותי, אדם צריך להשתדל לא להתנהג בצורה מאוסה ליד אנשים אחרים. כדאי לעיין במסכת "דרך ארץ" שם מופיעים סוגי התנהגויות שמעוררות סלידה והם אסורות במישור המוסרי.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת