התייעצות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 12/08/07 02:14 כח באב התשסז

שאלה

הרב, ראשית מחילה שאני גוזל מזמנך, וחלילה לי מלבטל תורה, ועל כן מראש אני פונה בבקשת מחילה גמורה ושלמה מכל הלב

כבוד הרב שלום.. קוראים לי יניב אני גר בגבעת שמואל אני בן 21

כבוד הרב אני חוזר בתשובה כבר שנה.. היום כבוד הרב כל האמונה שהיתה לי פשוט ירדה לי כבוד הרב אני מאוד אוהב את ה' יתברך.. אני רק בוכה כי אני ל א עושה את רצון ה' יתברך אני כבר לא מברך על הכל אני מרגיש שאני דתי בכפיה פשוט כל האמונה שהיתה לי ירדה לי כרגע איןן לי אמונה אני נלחם בשינים מתחננן תעזור לי בבקשה מה אני אמור לעשות איך אני ממשיך את החיים שלי ככה.. כבוד הרב אני עברתי המון דברים בחיים.. אני יספר בקצרה את סיפור חיי __ אני למדתי בביצפר דתי 11 שנים אין לי תעודת בגרות... אני במהלך חיי עברתי 2 תאונות דרכים קשות ולמעשה אני ראיתי את המוות פעמיים בפעם הראשונה זה היה בכיתה ג' חזרתי מהביצפר ההסעה של הביצפר הורידה אותי ונסעה ואני בתור ילד.. לא ידעתי מזה שמולה וימינה.. ההסעה נסעה ואני הלכתי לחצות ת'כביש ובא ר-כ-ב ופגע בי היתי בערך 10 דקות מעולף על הכביש בלי הכרה שוכב על הכביש עד שהגיע אמבולנס .. הגיע אמבולנס לקח אותי לבית חולים תל השומר אני מתעורר במחלקת טיפול נמרץ אחרי 3 שבועותת השתחרחרתי הבית.. ואחרי זה היתי חצי שנה בשיקום בהחלמה ... בתאונה השנייה שלי.. נסעתי על אופנים עם חברים ועשינו תחרות .. "מי כאחד כמוני שגדל על אופנועים וטרקטורונים" היתי בראש נסעתי כמו משוגע.. היה שמן על הכביש ואני מרוב שנסעתי מהר לא ראיתי שיש שמן על הכביש.. אני החלקתי על הכביש דפקתי את הראש בתוך הכביש מספר פעמים .. האופנים עפו לצד אחד ואני מעוצמה של ההחלקה עפתי לצד שני של הכביש.. שברתי את היד במקום לא יכלתי לקום מהכביש .. עד היום!! אני לא יודע מי הקים אותי מהכביש.. ראיתי איך החייים שלי נגמרים לי מול העינים שאני שכוב על הכביש.. ממש נס זה היה.. פעם שנייה שאני מקבל חיים במתנה!!

כבוד הרב.. תעזור לי כל האמונה שהיתה לי בה' יתברך ירדה לי אין לי כרגע אמונה בכלל.. אין לי חשק לעבודת ה' אני רק בוכה כל היום.. התרחקתי מהדת.. אני מרגיש שאני עושה הכל בכפיה.. אני הורדתי את הציצית.. היתי מגדל זקן היום הורדתי אותו...

כבוד הרב.. מה אני אמור לעשות? אני מרגיש שאני עושה הכל בכפיה ולא מאהבה.. אני מרגיש שאני הולך לחזור שוב בשאלה כבוד הרב...

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

ב"ה כ"ח מנחם אב תשס"ז

ליניב שלום!

תהיה חזק, ה' אוהב אותך, כולם בנים של ה', ה' הציל אותך מתאונות הדרכים הקשות, והוא רוצה שתתקרב אליו. לך ללמוד בבית מדרש, התורה היא מרפא לנפש ולגוף. אחרי תקופה בבית מדרש, תתייצב בעז"ה ואז תתחיל לחפש את זיווגך.

בהצלחה, ברכת ה' עליך

בניהו ברונר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן