התחזקות לאחר התדרדרות.

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 10/06/10 21:45 כח בסיון התשע

שאלה

שלום כבוד הרב!

פניתי בעקבות מצב שנוצר אני מרגיש שאני ממש מתדרדר אני משתדל אבל יש מצבים שאני נכשל בעוון השז"ל.

אני אשמח אם תתן לי כבוד הרב עזרה והדרכה איך לתקן ולחזור בתשובה.

איך להיות יהודי תמים ולא חוטא.

איך לטהר את נפשי ולא במקווה אני לא מסוגל לטבול קשה לי לצלול בכל מקום אני עובד על זה לאט לאט ברוך ה'.

ועוד דבר אני "מאוהב" במישהי היא גדולה ממני בשנה ואני לא יודע עדיין לא דיברנו אבל אני מרגיש קשר מסויים בינינו.

מידי פעם מחליפים מבטים וככה הזמן עובר אשמח לדעת אם מותר לי להתחהתן עם היא גדולה ממני,

אני לא מדבר איתה עכשיו אלא בעוד מס שנים.

אשמח לתשובה ברורה חיובית וטובה .

יום טוב.

תשובה

בס"ד

שלום לך

לצערינו, חטא הוצאת שז"ל היא חטא שבדור שלנו, נכשלים בו רבים וטובים.

אם תחפש כאן באתר כיפה תראה שרבים שואלים על כך, ולרבים העניין הזה מציק מאד.

ההדרכה אוה קיבלנו מרבותינו בעניין הזה, הוא להרבות בהתרוממות רוחנית. כדי לעצור ירידה אנחנו מרבים בתלמוד תורה, מוסיפים בקודש, ומשתדלים להעמיק את חינו בקדושה. ומתוך כך כיוון שהקודש מתגבר החול יורד.

אין שום בעיה להתחתן עם מישהי מבוגרת ממך. אבל אם מדובר בעוד כמה שנים, חבל ליצור רגשות והתרגשויות על דבר שהוא כל כך מוקדם.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל