הקפדה

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 17/02/05 18:43 ח באדר א'

שאלה

באולפנא שאני הולכת ללמוד שנה הבאה, לא מקפידים על שרוולים. כמובן שלא מרשים גופיה ממש... אבל מותר ללכת קצר. הם בטענה של, "לא נכריח אף אחת, אנחנו רוצים שזה יבוא מהם". זאת דרך נכונה?? אולי עדיף להכריח, כי אחרת כל אחת תלך איך שבא לה, מה גם שאין תלבושת אחידה... אבל אולי טענתם מוצדקת??

אשמח לקבל תשובה.

תשובה

שלום וברכה.

השאלה שהעלית היא אחת השאלות הקשות ביותר בחינוך.
מצד אחד, ברור שעדיף שכל אדם יפעל מתוך הבנה ורצון ולא בכפיה. בדרך זו נגדל אנשים בעלי תפיסה דתית עמוקה יותר, ויכולת התמודדות טובה יותר עם העולם מסביב.
מצד שני, לפעמים צריך להציב גבולות כדי לא לאפשר התדרדרות, וההבנה תבוא בעקבות תיקון המעשים.

דרכים חינוכיות שונות, מתאימות לציבורים שונים ולתלמידות שונות. טוב שיש אולפנא שנוהגת כפי שתיארת, וטוב שיש גם אחרות.
את צריכה לשאול את עצמך מה טוב ומתאים לך.