הקפדה על הורים

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 21/06/04 22:21 ב בתמוז התשסד

שאלה

נקלענו למצוקה כלכלית, ואבי מודע לה. יש לו הרבה כסף, ולא מציע לעזור. מה לעשות?

תשובה

שלום
אין להקפיד על הורים בכל מצב וכפי שנאמר שהשווה הקב"ה כבודו לכבוד אביו ואמו, וברור שאין אנו יכולים חלילה להקפיד עליו יתברך, גם בגמרא מתוארים מצבים שבהם כיבדו תנאים הורים אפילו כשנחלו מהם בזיונות ועלבונות.
כיבוד הורים הוא מצווה חמורה ובסיסית ביהדות ומופיעה בעשרת הדיברות בחלק הראשון שם מופיעים המצוות שבין אדם למקום.
פרט לכך אין חיוב להורים לסייע לילדים בוגרים ונשואים ואלו שעושים זאת בודאי זוהי מצווה גדולה, אבל זה נעשה בתורת חסד, של לפנים משורת הדין.
אני גם מציע לדון לקו זכות את ההורים, השאלה אם יש לכם תמונה מלאה וברורה על המצב הכספי שלהם, אולי יש חובות או התחייבויות שאין אתם יודעים עליהם.
הרבה משפחות נהרסו והסתכסכו על רקע כספי, עלינו להתחזק באמונתנו שהקב"ה זן ומפרנס לכל, וגם כאשר הוא מביא עלינו לעיתים נסיונות לא קלים, עלינו לצאת מהם מחוזקים ולחזק גם את הקשר בין בני הזוג דווקא בעתיין, זכרו את דברי ה"מסילת ישרים" על כך שהעוני הוא נסיון, אך גם העושר הוא נסיון לא פחות ממנו.
בהצלחה