הקדמת הנחת תפילין

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 06/03/11 07:42 ל באדר א'

שאלה

בס"ד,

כבוד הרב שלום,

האם ניתן להקדים טת העלייה לתורה של בשבוע למי שטרם מלאו ליג, כל זאת כדי שיוכל לעשות את הנחת התפילין את הקריאה בתורה בכותל?

תשובה

שלום עמיחי,

א. העולה לתורה מוציא את הציבור ידי חובה. על כן אין להעלות מי שעוד לא הגיע לגיל בר מצווה שהרי הןא אינו חייב במצוות ואינו יכול להוציא אחרים ידי חובתם בשל כך. (היו קהילות שעלו מי שלא הגיע לגיל בר מצווה למפטיר והפטרה בשבת - אבל לא לאחת העליות לתורה).
ב. מנהג יפה להניח תפילין בפעם הראשונה כחודש לפני הבר מצווה כדי שהבחור יתרגל לכל פרטי ההלכה והמעשה, לפני שיהיה חייב מן הדין להניח.
בברכה, דוב ברקוביץ