הקדמת ברכה לפירות מחו"ל לפירות מא"י

חדשות כיפה צוות בית ההוראה 11/01/04 15:38 יז בטבת התשסד

שאלה

בגיליון "קול צופייך" מפרשת "כי תבוא" תשס"ג (235) כתוב שפרי שגדל בארץ ישראל קודם בברכה לפרי שגדל בחו"ל. האם כוונת הרב היא שגם פרי שאינו משבעת המינים (כגון תפוח) אם הוא מארץ ישראל הוא קודם לפרי משבעת המינים שהוא מחוץ לארץ (כגון תאנים מתורכיה)? חשוב לי לדעת את דעת הרב כי אני מעביר שיעור הלכה לרבים וברצוני לומר הלכה זו בשם הרב כפי שראיתי בגיליון.תודה רבה.

תשובה

שלום רב.
כאשר מדובר על אותו פרי או על 2 פירות שדרגתם שווה הדין הינו שפירות א"י עדיפות על פירות חו"ל אבל כאשר מדובר על דרגות שונות (פרי משבעת המינים לעומת תפוח) הדין הינו שמברכים קודם על הפרי משבעת המינים גם אם הוא מחו"ל.
בברכה,
צבי קוסטינר.