הפרת נדר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 23/05/10 00:35 י בסיון התשע

שאלה

לפני כחודשיעים אמרתי ככה :

נודר שאני לא אוצי זרע לבטלה חודשיים שלמים אך כעבור חודש הוצאית זרע לבטלה.

מה אני אמור לעשות עכשיו ? איך אני מכפר על זה ?

ואיך אני אמורללכת לבית דין ען רבנים בלי להגיד להוריי, כיוון שאני לא יכול להגיד להם שהוצאתי זרע לבטלה

תשובה

בס"ד

שלום לך

סליחה על העיכוב בתשובתך

ראשית אכן לא טוב לנדור, "טוב שלא תידור משתידור ולא תשלם".
הנדר שנדרת נקרא "נדרי זרוזין" - כלומר שאדם מזרז עצמו על ידי נדר לעשות מצוה שכבר חייב בה.
ולכן הנדר שנדרת לא ניתן להפר אותו, שהרי אסור להוציא זרע לבטלה, ואיך יתירו לך נדר כזה? האם כשיתירו לך את הנדר יתירו לך לעבור איסור?

אז ראשית: אין צורך בהתרת נדרים במקרה הזה, אבל יש צורך להשתדל להיזהר שלא לנדור יותר, וכמובן להשתדל שלא לעבור על איסור הוצאת ז"ל.

אבל דע לך שזהו איסור שקשה מאד בימינו לעמוד בו באופן מוחלט, אז תרבה בתפילה ובתורה, ואל תכעס על עצמך יותר מדאי, רק התקדמות חיובית בתורה ובתפילה תקדם אותנו באהבה ובשמחה.

בהצלחה