הפרעות רוחניות במקום השירות..

חדשות כיפה הרב ישראל סמט 21/02/05 19:31 יב באדר א'

שאלה

שלום, אני בת 19 וחצי, באמצע שנה שניה. השנה ב"ה התחלתי להתחזק באמונה ובמצוות. הבעיה שלי היא כזאת: אני עובדת עם קשישים שלחלקם יש מטפלות. עם המטפלות אני עובדת באופן די צמוד במשך מס' שעות ביום. הן מרכלות על אנשים אחרים בצוות, חושפות דברים שלא מתאים לי לשמוע, וכן מחטטות בעניינים לא להן. זה מציק לי כי אני מנסה לא לשמוע רכילות ולשוהר"ע וזה קשה... מה לעשות??? גם ככה קשה לי שם עם המחשבות על זקנה, והתלונות של הקשישים...

תשובה

שלום וברכה

את עושה מצוה חשובה בטיפול בקשישים!
לפעמים אנו נמצאים בחברה קשה, ועלינו להשתדל לא לשמוע. חז"ל דרשו על הפסוק 'יתד תהיה לך על אזנך' שהכוונה לאצבע שצריך להכניס לאוזן כדי לא לשמוע דברים אסורים.

כשמדברים בסביבתך דברים שאינך רוצה לשמוע, אם את רק יכולה - נסי לצאת משם, במידת האפשר בלא לפגוע באחרים.

גם אם את נמצאת במקום בו אין לך ברירה אלא לשמוע, נסי לא להתרכז במה שאת שומעת.
וגם אם שמעת לשון הרע - אסור להאמין לדברים.
אם המטפלות יחושו שממש לא נוח לך לשמוע את מה שהן מדברות, אולי הן יתחשבו בך וימעיטו לדבר בנוכחותך על דברים כאלה.

חזקי ואמצי!