המשך שאלה

חדשות כיפה הרב מוטי דשא 03/11/08 22:03 ה בחשון התשסט

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

בקשר ל:https://www.kipa.co.il/ask/personal.asp?id=164983

תשובה

אנסה להיות יותר ברור.
א. אסור להכין משבת ליום חול. ואפילו אם אין במעשה ההכנה איסור אחר. עצם ההכנה אסור.
ב. מי שהכין משבת ליום חול, הדבר שהכין מותר בחול (יש גזירה בכדי שיעשה אך לא נאריך בזה) לכן אם המוסכניק שלי מתקן לי את המכונית בשבת, או אם משהו תופר בגד בשבת על מנת למוכרו ביום ראשון בשוק, מותר לי ביום ראשון להכנס לחנות לקנות ולהשתמש בו.
ג. אם כן מדוע אסור להשתמש בביצה שנולדה ביום ראשון. והרי אפי' אם הוכנה בשבת איננה נאסר בשבוע שאחר כן?
ד.יותר מכן, גם אם אסרו להשתמש מיד עם צאת שבת, זה בגלל שאדם עבר איסור ולא רוצים שחוטא יצא נשכר וגזרו עליו, אולם בביצה שנולדה ביום ראשון אף אחד לא עבר איסור ומדוע נאסור?
ה. תשובה, אכן אין הדבר אסור כלל, וביצה שנולדה ביום ראשון מותרת.
ו. שאלה- אז אם כן, מדוע אם הביצה נולדה ביום ראשון שחל ביום טוב אז הביצה אסורה?
ז. תשובה- כאן יש דין אחר, שרק דבר שהוגדר כמוכן לשימוש בחג קודם החג, מותר לשימוש בחג. והגמרא מלמדת שאם הוגדר כמוכן לשימוש קודם החג, אך היה זה יום שבת, אין בזה כדי להתיר את הדבר לשימוש בחג.