הלכות חנוכה

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 09/12/10 15:32 ב בטבת התשעא

שאלה

ב"ה

ימי חנוכה אסורים בהספד ותענית. אבל-בעקבות האסון הנורא בכרמל,לצערינו הרב,היו הרבה הלוויות בימי חנוכה של השנה. ואם אני לא טועה-כן הספידו בהן...האם אפשר להספיד במקרים מסויימים רק? (מלבד מקרה שבו מדובר בחכם?)

והזכרות אסור לקיים בימי חנוכה?

תודה רבה

תשובה

בס"ד

שלום.

לדעת כל הפוסקים אין להספיד ולהתענות בחנוכה, אך שערי תשובה (שערי תשובה על אורח חיים סימן תרצ"ו סעיף ג "בהספד") כתב, שמי שעושה כן אין למחות בידו.

לגבי שאר דיני אבלות מר"ן הרב עובדיה שליט"א (ילקוט יוסף הלכות אבלות סימן ת"א) כתב שלפי כל הדעות כל מנהגי האבלות נוהגים בחנוכה, ולגבי אזכרה מותר לעשות סעודה עם דברי תורה, אך במידה שעליה לקבר עלולה לגרום לבכי אסור לעלות לקבר וצריך להקדים או לדחות את העליה לקבר, לכן ביום שלושים שבדרך כלל גורם לבכי, יקדים או ידחה, וביום שנה והלאה אם יודע שיגרום לבכי יקדים או ידחה ואם לא אין בעיה שיעלה לקבר.

בברכה,
עומר.