הלכה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 22/01/10 09:58 ז בשבט התשע

שאלה

בס"ד שלום כבוד הרב, אני ב"ה מתפללת כל בוקר תפילת ישתבח שמו ורציתי לדעת אם מותר לי לאכול קודם התפילה, מאחר ואני צריכה לשתות אנטיביוטיקה, האם זה אפשרי ומותר על פי ההלכה? או שלא מה עליי לעשות? תודה רבה ושבת שלום!!!

תשובה

שלום.
אם זאת הנחיית הרופא - כלומר לקחת כדור ברגע שאת קמה מהשינה, אז בוודאי שיש לקחתו. אך לדעתי אין לרופא בעיה אם תמתיני מעט עד לאחר התפילה ואז תשתי את התרופה. מבחינה הלכתית, ברגע שסיימת את הברכות העיקריות של הבוקר - ברכות השחר, התורה, ושאר סדר הנהגת הבוקר את יכולה לשתות את הכדור.
בשורות טובות ורפואה שלימה.