הלבנת פנים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 10/03/02 12:06 כו באדר התשסב

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב

הרב יכול לכתוב לי כל מה שסובב סביב "הלבנת פנים ברבים" כדי שאני אוכל לתלות בכיתתי או להראות לילדים שזקוקים לזה כדי שלא יעשו זאת שוב?

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת שמיני תשס"ב

לאלון שלום!

אני מציע לך לפתוח את הגמרא במסכת בבא מציעא דף נ"ח עמוד ב' ודף נ"ט עמוד א' וללמוד שם על חומרת האיסו רשל הלבנת פנים, אולי תוכל להוציא משם מספר דברים מתוך דברי חז"ל על חומרת איסור זה. מעבר לכך כדאי לך לעיין בשו"ת מנחת שלמה של הרב אויערבך בשאלה אודות מניעת אדם מאיסור הלבנת פני חבירו, האם מותר לחלל על כך שבת.
יזמתך חשובה ביותר, ישר כח על כך.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת