הכרה בגיור של אם כלתי

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 27/08/07 21:33 יג באלול התשסז

שאלה

שלום!

אם כלתי נולדה בדנמרק כנוצריה. בשנת 1969 היא התגיירה בהדרכת הרב הראשי של קופנהגן, ובידינו כל האישורים.

כאשר כלתי ניגשה להירשם לנישואין במועצה הדתית ברמת השרון נאמר לה כי עליה לפנות לבית הדין הרבני בתל-אביב על מנת לקבל אישור על גיור אמא. אני מבין שזו התקנה ועל כך אין דיון.

שאלתי היא מה יקרה במידה ובית הדין הרבני יפסוק שהוא אינו מכיר בגיור של אם כלתי. האם יהיו השלכות לגבי יהדותה כגון ביטול רישומה כיהודית?

כלתי רשומה כיהודיה בתעודת הלידה. במידה ונחליט להתחתן בנישואין אזרחיים בחו"ל ולאחר מכן בטקס רפורמי בארץ האם ישליך הדבר לגבי יהדות ילדינו כאשר יבואו להינשא?

תודה רבה,

יואב.

תשובה

ב"ה י"ז אלול תשס"ז

שלום רב!

אם הגיור נעשה כהלכה, אין סיבה שלא יכירו בו. בית הדין יבדוק האם מדובר ברב המחוייב להלכה, ואם אכן כך הוא יכיר בגיור.

רישום בתעודת זהות אינו מותנה בגיור כהלכה, גם גיור רפורמי נרשם כיהודי בתעודת זהות.

אם לא תינשאו דרך הרבנות בארץ, כשילדיכם יבואו לרבנות להרשם לנישואין הם יישלחו לבדיקה מעמיקה לגבי יהדותם.

בברכה

בניהו ברונר