היחס הראוי לכופרים

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 18/01/10 14:00 ג בשבט התשע

שאלה

כיצד יש להתייחס לאלו שלא מאמינים(בשלוש עשרה עיקרים)?

האם יש חיוב לאהוב אותם(מ: ואהבת לרעך כמוך)או לשונאם(מ: הלא משנאיך ה' אשנא)?

האם יש לנתק איתם חברות(מפני שהם לא חוששים לומר בגלוי דברי כפירה בתורת ה'?)

אשמח לתשובה מהירה.

תודה רבה.

תשובה

שלום.
זה שהם לא מאמינים בקב"ה זה לא הופך אותם לגויים. הם יהודים לכל דבר ויש להתייחס אליהם ככאלה. אך הנך צודק בשאלתך האם להתחבר אליהם. אם ישנו חשש שהם ישפיעו לרעה עליך או על קרוביך אסור להיות קשור אליהם (רק במידה ולדעתך יש לך השפעה עליהם, יש לך אפשרות לנסות ולהשפיע ע"י חברות איתם, אך להיזהר). בכל מקרה יש להתפלל עליהם שהקב"ה יתן בהם עצה טובה להבין את יסודות התורה והאמונה עליהם מתבסס העם היהודי.
בשורות טובות.