הטבלת כלים ומעשר שני

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 21/07/10 16:59 י באב התשע

שאלה

האם מותר להשתמש בפינג'אן שיכול להיות שבישלו בו דברים לא כשרים?? אני לא היד הראשונה שלו.... ע"י טבילה הוא ראוי לשימוש? מה צריך לעשות לפני ההטבלה?

ונגיד ואני עושה הפרשת תרומות ומעשרות מפירות מהגינה.מה הכוונה לחלל מטבע לצורך מעשר שני?

תודה!

תשובה

בס"ד

שלום לך

פינג'ן או כל סיר שיש חשש שבישלו בו בשר בחלב או כל דבר איסור אחר, צריך הכשרה ולא הטבלה.
הטבלה עושים לכלי חדש כאשר נקנה מיצרן או מיבואן נכרי ואז הטבלתו מכשירה אותו לשימוש.

במקרה שלך שבו יש חשש שנעשה בכלי משהו לא כשר צריך להכשירו: 1. לנקות היטב בחומר מחטא, כולל פירוק הידית ונקיונה, כולל שני צדדי הכלי. ניקיון יסודי בחומר מחטא.
2. לחכות 24 שעות בהם הכלי לא היה בשימוש כלל (זה אפשר גם קודם הניקוי)
3. להגעיל: כלומר להרתיח מים בכלי גדול שכל הפינג'ן נכנס בתוכו, עדיף לשים במים חומר סבוני, ובשעה שהמים מבעבעים להכניס את הפינג'ן לתוכו. ואחר כך להוציאו ולשים במים קרים.

לאחר הפרשת התרומה מפירות הגינה, מפרישים מעשר שני או מעשר עני (תלוי בשנה). לוקחים מטבע (שקל) ואומרים את הנוסח המופיע בסידור, ואז המעשר מחולל במטבע. הפרי מותר באכילה, והמטבע אסור בשימוש.

בהצלחה