הורדת בגד שתלוי בשבת

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 10/03/02 05:53 כו באדר התשסב

שאלה

שלום לכב' הר',

רציתי לשאול- אם תליתי בגד רטוב לפני שבת במטרה ללובשו בשבת כאשר יהיה יבש, האם מותר להורידו בשבת כשאצטרך?

תודה רבה, נורית.

תשובה

ב"ה מוצאי שבת קדש פרשת שמיני תשס"ב

לנורית שבוע טוב!

כביסה שתלית אותה לפני כניסת שבת והתייבשה לפני כניסת שבת מותר להורידה בשבת, אבל אם הייתה רטובה היא מוקצה בכניסת שבת, ויש כלל בהלכה שמה שנחשב מוקצה בכניסת שבת הוקצה לכל היום ואין אפשרות להורידה בשבת כך פסק המשנה ברורה. בשעת הדחק כשאין מה ללבוש ניתן להקל על פי השגתו של הרב אויערבך שאין מוקצה בבגדים רטובים.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת