הדרכת בנים

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 07/03/02 15:39 כג באדר התשסב

שאלה

בס"ד.

לכבוד כבוד הרב שלום.

רציתי לשאול בקשר להדרכת חניכים בנים.

אני מדריכה בבנ"ע, ומכיון שהסניף שלי מעורב, אני מדריכה גם בנים.

האם מותר לי לגעת בהם? הם בני 11-12, כיתה ו'.

האם מותר לי לדבר איתם ולצחוק איתם? שהרי רק בדרך זו יוצרים קשר אישי עם החניך, ואז יש יותר יכולת השפעה עליו.

האם מותר לי לעמוד מול החניכים ולהעביר פעולה- לדבר מולם? או להציג מולם? ז"א- לא הצגה ממש, אלא הצגה דיבורית שכזו.

אודה לך מאד אם תענה.

בתודה מראש.

תשובה

ב"ה ד' דחול המועד פסח תשס"ב

לטלי שלום!

הדרכה היא משימה חינוכית חשובה אם עושים אותה כראוי ולשם שמים.

בנות צריכות להדריך בנות בלבד.

מגע בין בנים לבנות אסור בהחלט, וכן קלות ראש-צחוק גם אם המטרה היא חיובית הדרך אינה כזו, ויש להתרחק מכך, כנ"ל לגבי הצגות וכו'.

דאגי לכך שאת ובעקבות כך שאר הסניף יקפיד על כך שתהיינה קבוצות נפרדות של בנים ובנות.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת