האם צריך חופש בין ההדרכה לשירות?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 01/06/01 16:40 י בסיון התשסא

שאלה

שלום.

ראשית ברצוני להודות על היוזמה שבאמת ברוכה מאוד וחיונית במיוחד לנוער של היום שכל כך מבולבל ומחפש כיוון. אני אוטוטו בעז"ה מסימת כיתה י"א ומדריכהאת שבט הרא"ה בבנ"ע (כיתה ח'). שאלתי היא האם כדאי להמשיך להדריכם בשנה הבאה דבר שלעניות דעתי תורם להם ואני חושבת שיעזור או שעלי לקחת "שנה של חופש" ולנוח קצת מפעילות כזו לקראת שנת השרות הקרבה.

שאלה נוספת- האם כדאי ליעץ לחניכי להתקשר אליכם, האם גילאי 14 מתאימים לענין? (או שהגיל בכלל לא משמעותי).

תודה רבה על התשובות ועל המפעל בכלל.

אבי'ה.

תשובה

שלום לך.
הדבר תלוי ביסודו בנטיית הלב.
נראה ממכתבך, שאת מודעת לחשיבותה של ההדרכה, ולתרומתה החשובה - בין מצד עשייתך בהווה ובין מצד עשייתך בעתיד. עם זאת, את חושבת שיש צד שדווקא שנה בלא הדרכה תביא אותך ל'שנת שירות' מלאת כוחות והתחדשות.
אדם העוסק בחינוך חייב לבדוק עצמו בכל שלב האם הוא מחנך מתחדש, פועל, או שוקט על שמריו. האם הוא ראוי לתואר 'מחנך' רק מצד העבר או גם מצד ההווה. לכן, אשריך שזכית שד' חנן אותך בכישרון חינוכי, וברצון לעזור, כששניהם ביחד גם עושים פירות.
לכן, אם ההפסקה תתרום לך להתחדש ולחנך בצורה יותר טובה ב'שנת שירות', טוב ששנה תפסיקי את ההדרכה.
אך ישנן עוד 2 נקודות חשובות.
א' - שלא תפסיקי לגמרי את פעולתך החינוכית. כגון, שתשמרי על קשר טלפוני, כפי שהעלית במכתבך (וכו').
ב' - יש להדגיש, שאין זו שנה של "חופש". ונהפוך הוא. שנה זו היא שנה של עשייה, של סידור הדברים, של סיכום הדברים, של ליבון ובירור נקודות שאין להם זמן ברצף השנה, כמו כן של הפקת לקחים ולקיחת מוסר. זוהי רק שנה של מנוחה מחינוך מעשי, שנה שכל כולה חינוך מצד התחדשות הכוחות שבך.
ובאשר לשאלה השניה- כן, גם גילאי 14 יכולים להתקשר. כל מי שיש לו שאלה בעניני אמונה ומעוניין לבררה, נשמח לעשות זאת יחד.
בהצלחה
חיים,חברים מקשיבים