האם צריך גט

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 28/02/10 18:44 יד באדר התשע

שאלה

שלום !

אישה גרושה הגרה תקופה של שנים עם גבר בדירה הרשומה על שניהם . האם במקרה של פרידה היא צריכה גט ?

והאם קיום יחסי אישות עם גבר אחר עוברים על אשת איש ?

תשובה

שלום וברכה!

אני מבין שאת גרה עם אותו גבר לאחר הגירושין והוא אינו בעלך הראשון. בתשובה אני יוצא מתוך הנחה שהמצב באמת הוא כזה.

לעצם ההלכה הרבה תלוי מה הכוונות שבזיווג הזה, אופי החיים, כוונות של הגבר ושלך וזה מלבד הענין של רכוש משותף (הוא לא כ"כ משנה אם זה סתם קנין, אך לעצם החיים המשןתפים יש חשיבות). הדברים שמניתי יכולים להשפיע על הגדרה הלכתית של חייכם המשותפים. ברם אינטרנט זה לא המקום כדי להכריע בשאלות מסוג זה, לכן יש לפנות לרב באופן אישי (עדיף דיין המבין בדיני אבן העזר) כדי שיברר את כל הנקודות ויכריע מהי ההלכה למעשה.
ברור הדבר, שאם ההכרעה היא שאישה כזאת צריכה גט מדינא, אז בקיום יחסים עם גבר זר יש משום איסור אשת איש גם אם לא נעשו חופה וקידושין כדת משה וישראל.

המסקנה היא - יש לפנות לרב באופן אישי כדי שהוא יוכל לברר את כל הדברים ולהכריע.

בברכה,

חיים דב בריסק