דימום אחר לידה בזמן שבעה נקיים

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 09/05/10 22:43 כה באייר התשע

שאלה

שלום רב,

אשתי נמצאת חודשיים לאחר לידה שנייה.

אציין כי בלידה הראשונה אשתי קבלה מחזורים סדירים בתקופת ההנקה. וכן סבלה מדימום בשל הידבקות ברחם שטופל ע"י היסטרוסקופיה.

כעת אנו נמצאים חודשיים אחרי הלידה השנייה, ולאחר מחזור אחד שהופיע. ביום הרביעי לשבעת הנקיים החל להופיע דימום חדש. אנו מסופקים האם זהו מחזור או שמא סיבוך ברחם כמו שהיה בלידה הראשונה.

שאלתנו, האם לעניין הרחקות ופרישות סמוך לווסת עלינו להתייחס לדימום זה כאל מחזור חדש, או שיש דין שונה במקרה כגון זה שאולי אין זה מחזור.

תודה רבה ויישר כח!!

תשובה

בס"ד

שלום לכם

ראשית, תופעה זו של דימומים חוזרים אחרי לידה, לפעמים לקראת סוף ימי הנקיים ולעיתים ממש אחרי הטבילה זו תופעה מצויה, כמובן שבמצב שתיארת צריך לבדוק אצל רופא, אולם כאמור זו מציאות מוכרת.

דימום שכזה יש להתייחס אליו כאל כל דימום המזקיק 5 ימים (ובשאלת חכם אולי יקבע במקרה שלכם 4 ימים) ואחריהם שבעה נקיים.

אולם כיוון שאתם חודשיים אחרי לידה שזהו זמן לא קצר נראה שעדיף שתפנו במקביל לפניה לרופא, ואחריה לרב שיטפל בבעיה הספציפית.

בהצלחה