דחוף! -תפילין שנפלו

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 28/06/10 09:36 טז בתמוז התשע

שאלה

שלום רב,

היום בבוקר בזמן שהחזרתי את התפילין למקומם בהסח הדעת פתחתי את המכסה של תפילין הראש שכבר שמתי במקומו והוא נפל החוצה, הוא לא ממש נפל אלא יותר "נשפך" החוצה על השולחן (גובה של 1-2 ס"מ)

הייתי שמח לתשובתכם המהירה בכדי שאדע האם עלי לצום או שמספיק לתת צדקה בגובה ארוחה?

בברכה,

אורי

תשובה

בס"ד

שלום לך

בהיותי תלמיד צעיר בישיבת מרכז הרב, נפלו לאחד מחבריי תפילין כאשר בא לקפלם, והם נפלו על הריצפה.

החבר שהצטער ונבהל מאד, ניגש לראש הישיבה אז הגר"א שפירא זצ"ל וסיפר לו את אשר קרהו.

הגר"א שפירא זצ"ל ענה אז שכיוון שכבר יש צום השבוע, אין צורך לצום יום נוסף, ועודד את חברי לקבוע חברותא נוספת ולהוסיף בתלמוד תורה.

במקרה שלך התפילין נפלו על השולחן כך שאין חומרת הדבר כמו אם ח"ו היו נופלים על הארץ, ולרוב הפוסקים אין לצום כלל במקרה כזה.
ובוודאי כשמחר חל צום י"ז בתמוז אין צורך לצום צום נוסף, אבל טוב לקבל עליך לימוד תורה נוסף, או לתת צדקה.

בהצלחה

הרב יעקב ידיד
ישיבת ההסדר כרמיאל