שאלה
שלום רב!מה הדין לגבי אכילת קציצות דגים ברוטב בשבת בבוקר, כשהסיר הונח ע"ג צלחת בשבת בבוקר על הפלטה, הרוטב אינו חם מאוד.אני זוכרת שיש עניין של היד סולדת. אנו אשכנזים.ומה הדין לגבי אותם דגים שהיו ברוטב אך ההגשה לשולחן הינה ללא הרוטב?
בתודה מראש שבת שלום!
תשובה
שלום.
האשכנזים נוהגים שלא לשים על הפלטה מאכלים עם רוטב (אפילו מעט), גם לא ע"ג צלחת. אם בדיעבד שמו את המאכל על הפלטה, ניתן לאכול את האוכל, ואין משנה מה הטמפ' של האוכל.
שבוע טוב ובתאבון.