גיור לתושבי חו"ל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 23/05/07 03:10 ו בסיון התשסז

שאלה

אני גרה בקוסטה ריקהץ יש לי בן בן 26 שיוצא עם בחורה לא יהודיה כבר כמה שנים ואין לי דרך להפריד ביניהם. ניסינו ברע, זרקנו אותה מהבית אך גם הוא יצא ובסופו של דבר כדי לא להפסיד את הבן חשבנו לגייר אותה. התהליך להתגייר בגולה הוא יקר מאוד וארוך. האם קיימת אפשרות לגייר אותה בארץ? כמה זה עולה וכמה זמן לוקח התהליך?

תשובה

ב"ה כ"ז תמוז תשס"ז

שלום רב!

בארץ קיים תהליך של גיור, אבל הוא מיועד בעיקר לאזרחי הארץ, מי שאינו אזרח צריך להגיש בקשה מיוחדת למשרד הפנים על מנת להצטרף למסגרת של גיור, ניתן לעשות זאת. ברור שהזוג צריך להיות בארץ במהלך תקופת הלימודים, שאורכים בין שמונה חדשים לשנה.
אם הם מתכננים לחזור לחו"ל מסתבר שבית הדין לגיור יקשה עליהם את הגיור, כיון שבחו"ל קשה לנהל חיים יהודיים, מקומם של היהודים הוא בארץ ישראל ובוודאי של גירי צדק.

בברכה

בניהו ברונר