גיור לעולי אתיופיה

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 22/02/10 19:26 ח באדר התשע

שאלה

הבנתי כי הרבנות קבעה גיור לחומרא לכל עולי אתיופיה, ע"מ למנוע ספקות. אך מה עושים עם הספק לממזרות? שהרי כל ספק ליהדות במשפחה, חובה בתוכו את הספק לממזרות...? האם אין זו עילה מספקת שלא להכנס בכלל לקשר זוגי עם מישהי/ו מהעדה??? ובמילים אחרות... האם עלי להפסיק כעת קשר זוגי שיצרתי עם בחור/ה מהעדה האתיופית? תודה על המענה!

תשובה

שלום לשואל/ת!

אין חשש לממזרות אצל יהודי אתיופיה מהסיבות הבאות:

דבר ידוע הוא שיהודי אתיופיה הקפידו מאוד על יחוס, ולא התחתנו בתוך המשפחה אפילו לאחר כמה דורות (נישואים שע"פ ההלכה מותרים), לכן אין חשש לממזרות מן העריות.

בנוגע לממזרות של אשת איש, הרי שהקידושין שנהגו באתיופיה לא היו תקפים הלכתית (הגר"ע יוסף כתב על כך בשו"ת 'יביע אומר' חלק ח' אהע"ז סימן י"א), ולכן ממילא לא היה צורך בגיטין ועל כן אין חשש לממזרים.

כל טוב,
אבי

המשיב איננו רב