גיור בחו''ל

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 14/07/07 23:31 כח בתמוז התשסז

שאלה

כבוד הרב

אנו גרים בחו"ל ומעוניינים לערוך גיור לחברה של הבן שלנו שהיא גוייה .

פנינו לחבד כאן בחו"ל,והחלטנו לעשות כאן דרכם.שאלתינו:1האם הגיור דרך חבד מוכר בארץ כלומר הגיורת תוכר בארץ כיהודייה לכל דבר וענייןולא תצטרך לעבור גיור נוסף בארץ?

2.האם הילדים שיוולדו לה אחרי גיורה יוכרו כיהודים בארץ,מיד עם היוולדם?

בתודה מראש לתשובתך

תשובה

ב"ה ד' מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

בהנהלת בתי הדין הרבניים מצויה רשימה של בתי הדין הרבנים בחו"ל המוכרים בארץ, צריך לפנות לרב אלי בן דהן מנהל בתי הדין הרבניים ולבדוק האם בית הדין שבו ייערך הגיור נמצא ברשימה.
אם הוא אינו כלול ברשימה יתכן שבארץ אחרי בדיקת הגיור יאשרו אותו או שיערערו עליו ויזקיקו אותה גיור נוסף.

אם הגיור הוא כהלכה, הילדים יוכרו כיהודים.

בברכה

בניהו ברונר