גיוס בחורי ישיבות

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 15/03/02 08:13 ב בניסן התשסב

שאלה

אני עושה עבודה על גיוס בחורי הישיבות והשמח אם תענה לי בהקדם על השאלה.

רבה התסיסה סביב גיוסם, או יותר נכון שחרורם של בני הישיבות משירות צבאי. לעתים הבעיה נרגעת אך לאחר מכן היא חוזרת ותוססת ומסעירה את הציבור מחדש. ברצוני לדעת צה היא עמדך בענין,האם באמת הם פטורים משירות צבאי לפי ההלכה,מה המקור לכך והטעם.

תודה מראש כבוד הרב.

תמר גרינבוים מחיפה.

תשובה

ב"ה י"ג ניסן תשס"ב

לתמר שלום!

על פי ההלכה כל אחד מישראל חייב להשתתף במלחמת ממצוה כך פוסק הרמב"ם בהלכות מלכים ש"הכל יוצאים אפיילו חתן מחדרו וכלה מחופתה". יש בחיוב זה גם ענין מוסרי של נשיאה בעול עם חביריו וזו צעקתו של משה רבינו כלפי בני גד ובני ראובן: "האחיכם יצאו למלחמה ואתם תשבו פה?".

ויש רבות להאריך במקורות בענין זה, אני בטוח שתוכלי למצוא חומר למכביר שנכתב בנושא זה.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת