גזענות בגמרא

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 06/03/02 02:49 כב באדר התשסב

שאלה

לרב שמואל אליהו!

אני תלמיד בית הספר הטכנולוגי בכפר בתיה ואני רוצה לדעת איך הגמרא שאמורה להיות כל-כך מוסרית

מסיתה ככה נגד הלא יהודים ולדוגמא: במסכת בבא קמא כתוב שמותר לא לתקן מוכר גוי כשהוא טועה ולהנות מטעותו אבל למוכר יהודי אסור לעשות את זה והודה לך אם תענה לי איך זה יכול לקרות.

תשובה

ב"ה מוצש"ק שבתוך המועד - חג המצות תשס"ב

לנועם שלום!

הגמרא עוסקת באיסור התורה של הונאה, שזה איסור חמור, שנאסר רק במסגרת העם היהודי ולכן קיים הבדל בין יהודי לנכרי. מופיע בכל הפוסקים שבמקום שקיים חשש של חלול השם אסור להונות נכרי, ומעבר לכך כל מי ששרוצה להתעלות במידותיו בודאי שחייב להתרחק מהתנהגות מעין זו. קיימים איסורים רבים בתורה שהתורה אסרה אותם בתוך המסגרת הלאומית של עם ישראל ולא ביחס בין יהודים לנכרים.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת