בשר וחלב

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 07/12/10 21:31 ל בכסלו התשעא

שאלה

חתכתי בצל בסכין בשרית,ואחר כך טיגנתי אותו בסיר חלבי.. מה דין האוכל והסיר???

תודה!!

תשובה

שלום.

הסיר אסור וצריך הגעלה (אם טוגן בו בשמן עמוק) או ליבון קל- דהיינו להופכו על גבי הכירה ולהניח דף נייר ע"ג עד שהנייר יהפוך לשחור (אם טוגן בו הבצל במעט שמן) והבצל מותר אם הסיר אינו בן יומו, אולם אם בושל בסיר דבר חלבי בתוך 24 שעות לבישול הבצל- הבצל אסור.
אם הוסיפו תבשיל לבצל יש לחשב האם יש בתבשיל 60 כנגד להב הסכין, ואם הבצל נחתך דק אזי יש לחשב אם יש 60 בתבשיל כנגד כל הבצל.
(יורה דעה סימן צ"ג)

בברכה,
חיים.