ברכות

חדשות כיפה צוות ישיבת ההסדר מעלות 06/12/10 17:47 כט בכסלו התשעא

שאלה

שלום,יש לי 2 שאלות..

1.כשאני מברכת ברכת המזון אצל סבתא שלי ואני מוסיפה את ברכת האורח אני צריכה לשנות את מה שאני אומרת לנקבה?(כי סבא שלי נפטר..)למשל-מה להגיד כשכתוב-"הוא ובניו ואישתו..".ובכללי כל מה שכתוב זה בזכר-האם אני צריכה לשנות את זה לנקבה כשאני מברכת אצלה?

2.אם יש על השולחן כלמיני דברים שברכתם "שהכל"

ובירכתי על אחד מהם ואז מביאים עוד דברים שגם הם ברכתם "שהכל"-אם אני רוצה לאכול משהו מהדברים שהביאו אחרי שברכתי אני צריכה לברך שוב?

תודה!וחג שמח!!

תשובה

שלום וברכה!

1. ניתן לשנות. נוסח כזה מופיע בחלק מהברכונים.

2. אם את אורחת הרי שדעתך על כל מה שבעל הבית מביא לפניך (אפילו אם לא חשבת על זה במפורש) ואין צורך לברך שנית. אם את בביתך זה תלוי בדעתך, אם כיוונת לפתור את כל מה שבבית (או שבד''כ את ממשיכה לאכול גם מדברים שלא נמצאים לפניך) הרי שאין את צריכה לברך שנית. אם כיוונת רק על מה שעל השולחן ולא ידעת שיבואו עוד דברים הרי שעליך לברך שנית.
(בשאלות מעין אלו מומלץ לפנות ל''פניני הלכה'' של הרב מלמד, הרב כותב בצורה נהירה וקצרה).

בהצלחה!
יונתן.