בריכה, ים ,סרט, בשר לילדים - בתשעת הימים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 22/07/01 06:40 ב באב התשסא

שאלה

האם מותר במהלך השבוע (תשעת הימים) ללכת לבריכת שחיה?

האם התשובה שונה אם מדובר בילדים?

האם מותר לקחת ילדים לסרט? לים?

ומה לגבי אכילת בשר לילדים?

תודה מראש על התשובה ויישר כח על השירות הנפלא!

תשובה

שלום לך,
רחיצה בים ובבריכה - אשכנזים אינם מתרחצים בים או בבריכה בתשעת הימים.
מקור:שו"ע או"ח סי' תקנ"א, סעיף טז' ברמ"א. וגם לגבי ילדים לא מקלים. עיין משנה ברורה ס"ק צג'.
ספרדים יכולים להתרחץ בבריכת שחיה נפרדת בתשעת הימים.
מקור: יביע אומר חלק ה', סי' מא'.

סרט- אין לקחת ילדים לסרט בתשעת הימים כי אין הדבר מתאים לאוירת הימים האלו, ובפרט שהסרטים מלווים במנגינות.

אכילת בשר לילדים- אשכנזים - ילדים בריאים, ואפילו קטנים שאין מבינים בצער החורבן, לא מאכילים אותם בשר בתשעת הימים (סימן תקנ"א, מ"ב ס"ק ע').
ספרדים - ילדים קטנים שאינם מבינים בצער החורבן - אפשר להקל (ילקוט יוסף למועדים ה', הלכה כז').
יהי רצון שנזכה לישועות ולנחמות גדולות ולגאולה השלמה בקרוב
בברכה
הרצל, חברים מקשיבים