בריאות

חדשות כיפה הרב אריה שטרן 04/01/10 04:40 יח בטבת התשע

שאלה

במהלך השלושה חודשים שבהם החלטתי להתחזק וללכת בדרכו של השם יתברך החלו להופיע חרדות אצלי על תקן יום יומי בקשר לבריאות שלי אני כל יום אצל רופאים ואני מנסה להתחזק ולא ליפול כי אני יודעת שהכל זה מיצר הרע אבל במהלך הימים האחרונים זה נעשה חזק כל הגוף שלי כואב ואני בלחץ אטומי מה עושים?

אני יודעת שחטאתי בעבר אבל אני מנסה באמת לחזור בתשובה שלמה מתוך אהבה גדולה ואמונה שלמה בבורא עולם האחד והיחיד.

תשובה

לשואלת: שלום,
על דברים אלה כדאי ללמוד את פרקי הספר "אורות התשובה" של הרב קוק זצ"ל ושם תמצאי שאכן תופעת החרדה מובנת ואולם ניתן להתגבר עליה ע"י הביטחון שד' מקבל ברצון את השבים באמת ותשובתך השלמה צריכה להביא אותך לשמחה גדולה.
בברכה
הרב אריה שטרן
ראש מכון הלכה ברורה