ברור בנושא האהבה

חדשות כיפה הרב שמואל אליהו 30/09/02 10:56 כד בתשרי התשסג

שאלה

בס"ד

שלום!

"האשה עוזרת לגבר לעבוד את ה' מאהבה".

א. האם הרב מסכים לזה?

ב. ואם הרב מסכים לזה, אז האם משמע שהאשה זה אמצעי? (לעבוד את ה' מאהבה?) והרי זה נראה לי לא יתכן שהאשה היא אמצעי גרידא?!

ג. האם הרב יכול לבאר יותר מהי אהבה?

תודה!!

תשובה

בס"ד

אפשר להתפלמס ולדון מי יותר גבוה, מי יותר חשוב, מי משרת את מי. האיש או האשה.

אני רוצה לכתוב לך משהו שהוא לדעתי הדבר היותר אמיתי בכל הענין הזה.
הכי אמיתי שאפשר.
יכול להיות שבמבט ראשון הוא יראה מעט פוגע. אבל אני מבקש לקרוא עד הסוף פעם ופעמים.
להסתכל על החיים.
להתבונן ורק אחר כך להחליט אם מקבלים אותו או לא.

כל המחשבה על מי יותר היא גישה "מעט ילדותית". לא במובן הפוגע ח"ו של המילה אלא במובן הראשוני של היחס.
ילדים רבים מי יותר גבוה והאבא של מי הוא יותר שוטר.
כשמתחתנים באמת רואים שחיים בסירה אחת.
מהר מאוד לומדים שאין שנים שמתחרים בניהם.
כשהחיים מתקדמים לומדים שהצלחה של אחד - היא הצלחה של השני.
עם החיים מגלים כשכועסים\מציקים\מכאיבים\קרים\מחמיצים פנים לבן הזוג - באופן פלאי שניהם נפגעים באותה מידה.
כשעולים מעט למעלה לומדים שכאב של אחד הוא מכאיב לשני באותה מידה אם לא יותר. ושמחת האחת מרנינה את השני ממש כמו שמחתך אתה\את.
כשעולים עוד יותר רואים שפשוט אין שנים. יש רק אחד. אדם.

"וַיִּבְרָא אֱלֹהִים אֶת הָאָדָם בְּצַלְמוֹ בְּצֶלֶם אֱלֹהִים בָּרָא אֹתוֹ זָכָר וּנְקֵבָה בָּרָא אֹתָם" - בראשית (פרק א כז) .

כשאדם אחד (איש ואשה) חיים בצורה שכזו - הם זוכים לגלות את צלם אלוקים שבתוכם.

זה בדיוק מה שאמר רבי עקיבא לתלמידיו "שלי ושלכם - שלה". היא לא לקחה ולא נתנו לה. היא גם לא היתה לבד. זה שלה ממש. זה הכי אמתי שאפשר.

דבר זה לא יבינו כל המתלהמים\מתלהמות למינהם. ויקשו כל מיני קושיות של זה שלא ראה את השמש.

מי שראה - מבין.
גם מי שלא ראה וליבו רגיש - מרגיש.

בהצלחה עצומה