בעל בצבא

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 28/06/10 15:14 טז בתמוז התשע

שאלה

שלום!

רציתי לשאול האם יש הלכות שונות כאשר הבעל בצבא?

בעיקר הלכות נידה וכו" אבל כל דבר יתקבל בברכה!!

תודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום לך

יישר כוחכם על ההשתתפות בבטחון המדינה.

אין הלכות מיוחדות כאשר הבעל בצבא. אבל אם חלה טבילה תוך כדי השרות הצבאי: עדיף לטבול כרגיל, הרי תמיד יכול להיות שהוא יוכל לקבל חופשה קצרה לא מתוכננת, ואם הוא יגיע מאוחר בלילה והמקווה כבר יהיה סגור, זה יגרום לשניכם צער וחבל.

גם לגבי ספירת שבעה נקיים, גם כאן צריך להיזהר שלא להתייאש מהספירה כדי לא לאבד את הימים הללו. כלומר לעשות בדיקות וספירת ימים כרגיל, ועדיף גם לטבול.

תמיד טוב ונכון להתפלל לשלום חיילנו ולהצלחתם.

בהצלחה
הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל