בעלת תשובה בבית חילוני

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 22/07/07 14:22 ז באב התשסז

שאלה

ב"ה

כבוד הרב שלום,

אני בעלת תשובה מזה יותר משנה, ב"ה הקב"ה פתח לי צוהר וזימן לי הזדמנות לעשות תשובה על אף שגדלתי והתחנכתי בבית חילוני לחלוטין.

רציתי להתיעץ בנוגע למספר נושאים.

הראשון הוא העובדה במקום מגורי הקהילה הדתית מדולדלת ומבוגרת (אין שומרי מצוות בני גילי- אגב אני בת 23) והתפילות בבית הכנסת וחיי הקהילה מנוונים ומקשים עלי מאוד. מה אוכל לעשות בנידון ? (החלפת מקום מגורים לא אפשרי כרגע)

בבית אני לא מסוגלת לקיים מצוות בגלוי והיום הכי קשה בעבורי הוא יום שבת, אין מי שיקדש איתי (שלא לומר בעבורי) היום עובר בעצלתיים ללא שמחה ורוב המקרים גם במריבות והצקות מצד בני הבית, התפילות אפורות ובקיצור אין לי תחושה של קדושה בשבת כלל.

שני הנושאים הללו בעיקר, מקשים עלי ביותר ומשרישים בי עצב רב ויאוש עד כדי שבירה.

בבקשה עיזרו לי, אני רוצה יותר מכל להתחזק באמונה ולעבוד את השם ואי"ה להקים בית יהודי דתי בישראל. שבוע טוב.

תשובה

ב"ה ח' מנחם אב תשס"ז

שלום רב!

אני מציע לך בשבתות להתארח אצל משפחה שומרת תורה ומצוות שלא במקום מגורייך, כך תהיה לך אווירת שבת, וכך תוכלי גם להתחבר לקהילה פעילה, ולבנות בנות גילך שגם הן שומרות תורה ומצוות, את יכולה להרים טלפון ל"צהר" על מנת לקבל שמות של רבני קהילות הגרים לא רחוק ממקום מגורייך, שיוכלו לסייע לך במציאת מקום להתארח בשבת.
הטלפון 08-9152270

בברכה

בניהו ברונר