בעלי חיים בפסח

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 03/03/10 11:30 יז באדר התשע

שאלה

שלום, ברשותינו פינת חי אשר בה חיים מגוון בעלי חיים, בדקנו לקראת פסח האם ניתן להשיג מזון כשר עבורם לפסח.

לחלקם מצאנו אך ישנם בעלי חיים שלא ניתן להשיג להם מזון כשר... היינו מעוניינים לדעת מה הנהוג במקרים כאלו כמובן תוך כדי שמירה על איכות החיים של בעלי החיים שלנו, לא נוכל לתת אוכל באיכות ירודה שכן דבר זה יגרום בסופו של דבר למחלות ולתמותה - מה שכבר התרחש בפסח שעבר.

אנא מצאו לנו פתרון.

תודה

קרן.

תשובה

שלום וברכה!

הפתרון הוא או למצוא אוכל שאינו חמץ בהגדרה או לכל הפחות רק קטניות. אם גם זה בלתי אפשרי, אז יש לקנות מזון הנחוץ לבעלי חיים ולמכור אותו במכירת חמץ לגוי יחד עם בעלי חיים וכל הפינת החי שהמזון יהיה מרוכז שם. במקרה זה תוכלו לתת לבעלי חיים את האוכל שלהם בלי לעבור על בל יראה ובל ימצא וגניבה מהגוי. ברם הדבר יוצר בעיה של האכלת חיות בשבתות וחגים, מכיוון שבעלי חיים לא יהיו ברשותכם ואין מזונותיהם עליכם. מצד שני אפשר לסמוך על דברי ערוך השולחן או"ח סימן שכד שמדין צער בעלי חיים ניתן לתת אוכל לכל חיה רעבה.

כמובן שעליכם להזהר מאד עם המזון הלא כשר שלא יגיע בשום דרך אל הכלים או האוכל שלכם. לכן לאחר מתן מזון יש לשטוף היטב את הידיים, אך לא בכיורים של הבית.

בברכה,

חיים דב בריסק