בחירת בן זוג- דייטים

חדשות כיפה הרב ניר הרמן 03/08/09 17:42 יג באב התשסט

שאלה

שלום הרב!

אני בחורה בת 21 וחצי, סטודנטית והתחלתי את מסע הדייטים..

כאני נפגשת עם בחורים קשה לי לדעת על אילו נושאים לשים דגש במהלך הפגישה על מנת שאני אדע אם זה טוב לי או לא. חשוב כמובן לשים לב לאופי וכל הנובע מכך..

אני יוצאת עם בחור ונחמד לי איתו, אך תמיד באות הספקות והמחשבה שמא יש איזה אחד שיותר יתאים לי , ואם מפריעים לי קצת דברים אצלו ואני כאילו מתכחשת אליהם , אולי בעתיד זה כן יפריע לי...?

איך לדעת?

אשמח לשמוע את דעת הרב!

תודה רבה!

תשובה

בס"ד

לענ"ד אלו הנקודות החשובות:
א. לראות שיש איזו שהיא משיכה בסיסית
ב. לברר שהצד השני אוהב ילדים ורוצה בהם
ג. לבדוק עקשנות (אפ´ ע"י כמה תרגילים קטנים שבאים בטבעיות)
ד. שאיפות משותפות (עוד פעם ברמה בסיסית, למשל: כיסוי ראש- אם בכלל, איזה גודל, מכסה הכל או חלקי וכד´)

מעבר לזה יש המון יצר הרע של "עולם הדמיונות"- הספקות.
נקודת המוצא חייבת להיות שאף אחד, חוץ מה´ יתברך, אינו מושלם וכמו שאני לא מושלם כך אף פעם לא המצא בן זוג מושלם.
מוצאים מישהו שאפשר לבנות איתו ביחד דבר טוב, אבל זה קורה רק אחרי הנישואין וביחד!
את טובה ובן הזוג שלך יהיה, בע"ה, טוב וכל השאר זה רק דמיונות.

בהצלחה