בדיכאון..

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 23/01/10 22:38 ח בשבט התשע

שאלה

בס"ד

אני צריך שתנחמו אותי ואם יש לכם פתרון אז יותר טוב.

אני בדיכאון כי לא זכיתי לקול יפה(וזה בלשון מעודנת)

ואני רוצה לשיר ולנגן לבורא עולם ואני לא יכול אין לי קול יפה

ואני לא אוהב את הקול שלי ואני לא כ''כ מסוגל לשיר..

מה לעשות?

תשובה

שלום.
כל אדם מקבל מהבורא יתברך מתנות כאלה ואחרות. לעיתים הוא מזהה אותן ומשתמש בהן (ובשאיפה לכבודו של הבורא) ולעיתים הוא לא מודע להן, כלומר לא מודע ליכולות שלו. זאת אחת המשימות שיש לאדם בעולם - לגלות את תכונותיו, כשרונותיו ואופיו ולהשתמש בהם כדי להגדיל את שמו של הקב"ה בעולמו.
יכול להיות שגם בך גנוזה היכולת לזמר לכבודו ואולי לא. אפשר לבדוק זאת ע"י מדריך לפיתוח קול - הוא יכול לומר אם יש לך חוש וכישרון או לא. אך גם אם אין, אין מה לדאוג. בוודאי שיש לך כשרונות אחרים שבוראך נתן לך כדי לכבד אותו, ותהיה בטוח שהוא יהנה מהם מאוד כאשר תנצל אותם בצורה השלימה והטובה. אל לנו להצטער ואדרבה, להודות לה' יתברך על כל הכוחות והתכונות שהוא נותן לנו, ולנצל אותם כדי להגדיל תורה ולהאדיר ולפאר את שמו הגדול בעולם. ישנם שעושים זאת על ידי חינוך, ישנם ע"י סיוע לנזקקים והתרמות ואפשר למנות אפשרויות מפה עד להודעה חדשה.
טיפ: אחת הדרכים למצוא את התכונה שמיווחדת בך היא לחפש מהו המכנה המשותף שיש לאירועים מסויימים שהיית קשור אליהם והשפעת בהם, מצא את התכונה שהשתמשת בה בעיקר כדי להשפיע וככל הנראה אתה קרוב למציאת המתנה החשובה שהקב"ה נתן לך, ואותה תפתח בכיוונים שאליהם אתה מתחבר.
והעיקר - להיות בשמחה תמיד!!!