בגד חדש בי''ז תמוד

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת ההסדר כרמיאל 30/06/10 09:38 יח בתמוז התשע

שאלה

בס"ד

אתמול [צום י"ז תמוז] לא צמתי ..וקניתי בגד חדש..כשחזרתי הביתה הורדתי את התווית ולבשתי בביתי את מה שקניתי.

האם מותר לי ללבוש את הבגד במהלך שלושת השבועות או שמא עלי לעשות תענית דיבור כי קניתי בגד ביום צום??

תשובה

בס"ד

שלום לך

חבל שלא צמת, תענית דיבור לא תחזיר את הצום שהפסדת.

צריך לחדד בתוכינו את משמעות חורבן המקדש, ויציאת ישראל לגלות. צריך להבין עד כמה נוגעת סוגיית החורבן גם לנו, גם לימינו.

ט' באב עוד לפנינו, וימי תשעת הימים ושבוע שחל בו, עומדים בפתח, זה אולי המקום להעמיק בדרך לימוד ועיון את חשיבות וערך הימים הללו.

בעניין הבגד שקנית, אף על פי שלא ראוי לקנות בגד ביום צום י"ז בתמוז, אין בכך איסור. ומותר לך ללבוש אותו.

בהצלחה

הרב יעקב ידיד
ישיבת כרמיאל