בגד אדום בפורים

חדשות כיפה צוות בית המדרש אשכולות בלוד 23/02/10 15:36 ט באדר התשע

שאלה

רציתי לדעת האם אפשר להתחפש בבגד אדום בפורים..

תודה רבה.

תשובה

שלום רב,

הפוסקים נחלקו האם בימנו יש איסור ללבוש בגד אדם. לדעת רוב הפוסקים גם בימנו קיים האיסור, וזה בתנאי שהבגד אדום ממש ולא בצבע הדומה לאדם, וכן בתנאי שרובו המוחלט של הבגד אדום. אמנם יש פוסקים שאומרים שבימנו לא שייכת כלל הגזירה ואין בעיה ללבוש בגד אדום. והרוצה להקל יש לו על מה שיסמוך.

אני לא חושב שיש הבדל בין כללי הלבוש בפורים לשאר השנה, ועל כן נראה שאם מקפידים שלא ללכת עם בגד אדום לחלוטין כל השנה, ראוי להקפיד על כך גם בפורים. אך מי שסומך על הפוסקים המקלים ודאי יכול ללבוש בגד אדום בפורים.

פורים שמח,

אורי.

המשיב אינו רב.