אמירת קדיש על ידי בת אחרי פטירת אביה

חדשות כיפה הרב אמיתי אחיה 21/05/09 14:28 כז באייר התשסט

שאלה

בעקבות אבל במשפחתנו עלתה השאלה האם יכולה בת (בוגרת כמובן) לומר קדיש על אביה ביום השלושים לפטירתו.

אודה לך על תשובתך

תשובה

בס"ד
לבוני
שלו'
הדבר שנוי במחלוקת פוסקים אם יש משמעות לאמירת קדיש ע"י בת ואם נאמר שכן האם זה ראוי, נוסף לכך קדיש תלוי בציבור העונה לו ולכן גם כאשר התשובה עקרונית היא חיובית צריך לראות אם אפשר לממש זאת בציבור.למעשה במקום שיש בן בודאי שעליו מוטלת חובת אמירת קדיש אם אין בן יש פוסקים שהתירו לבת לאמר קדיש. באופן כללי יש לדעת שהקדיש נתקן בעיקרו לילדים יתומים (לא למבוגרים) ואנשים אחרי שאינם יכולים לזכות את הרבים במצוות ואינם יכולים ללמוד תורה או לתת צדקה לעילוי הנפטר. זיכוי הרבים לימוד תורה וצדקה עדיפים על כל קדיש בין של בן בין של בת. שלא תדעו מצער