אמונה

חדשות כיפה הרב דוד הריסון 21/06/04 16:57 ב בתמוז התשסד

שאלה

שאלתי הרבה צרות באו על ראשי ואיני יכול להסבירם אבי נפטר סבתי ועוד בעיות במשפחה שלא אפרט מטעמי צניעות אני כבן 29 מחפש את אושרי במציאת זיווג אך לא מוצא כאילו מחסום ניצב לפני בכול אשר אלך אני מתחיל להרהר האם יש אלוקים כיוון שאני כבר לא עומד בזה האדם היחידי שהיה יכול להיות לי לעזר היה אבי והוא נפטר ליבי רגיש ואיני יכול יותר אני רואה את כול חברי וכבר נשואים מזה שנים יש בידם עבודה טובה והיכן אני ליבי טוב ורחמן אני ויודע אני שאתן אושר לזולתי אך איך שאני מרגיש כלפי עצמי בא לידי ביטוי כלפי אחרים ויש אנשים שאומרים שהשתניתי ולא לטובה אני כול כך מאמין באלוקים אך איני יכול להמשיך בכך אני התחלתי לזלזל במצוות וסופו אני יודע .איני רוצה בכך איך אפשר לתרץ את דרכו של אלוקים אני כבן אדם איני יכול ואולי אתה כן בתקווה לתשובה

תשובה

שלום
שאלתך נוגעת ללב ואין איזה מטה קסמים שניתן להגיד לך תעשה כך והכל יבוא על מקומו בשלום, אבל ננסה ללמוד מהאבות הקדושים במקרא:
כאשר רחל התלוננה על כך שאין לה ילדים ואמרה ליעקב "הבה לי בנים ואם אין מתה אנוכי", השיב לה יעקב "התחת אלוקים אנוכי אשר מנע ממך פרי בטן?", אמר לו הקב"ה "כך עונים את המועקות?".
לרחל היו סיבות טובות להתלונן, היא ויתרה על יעקב לטובת אחותה לאה, מסרה לה את הסימנים כדי שלא תתבזה ובודאי קינאה באחותה מאד באותו לילה, אח"כ היא עוד רואה שלאה יולדת בן אחר בן, איפה הצדק?
אבל רק רחל מצילה את ישראל בסופו של דבר כאשר קיברה על אם הדרך והיא מבכה על בניה.
אין אנו יודעים תפקיד של כל איש ואיש בעולם, יש צדיק וטוב לו רשע ורע לו ויש גם צדיק ורע לו רשע וטוב לו.
אני מציע שתרבה תפילה, ותדע שהנסיונות שבאים עליך הם לפי כוחותיך והכל מדוד ושקול, אך אין אנו יודעים חשבונותיו של מקום.
בברכת הצלחה