אמונה

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 24/02/02 14:29 יב באדר התשסב

שאלה

לכבוד הרב שלום!

מדוע אנחנו נקראים יהודים?

ובעצם מיהו יהודי?

ולמה דווקא היהודי הוא העם הנבחר?

תשובה

ב"ה י"ב ניסן תשס"ב

לאורן שלום!

תשובה על שאלותיך היא ארוכה מני ים. אבל כיון ששאלת אענה בקצרה אבל אין זה תחליף ללימוד יסודי ומעמיק במקורתינו.

א.אנו נקראים יהודים כיוון שרובנו צאצאים של שבט יהודה ובנימין שנבלע בתוכו, ואנו צאצאים של היהודים שגלו בחורבן בית ראשון ושני שהיו משבטים אלו. עשרת השבטים גלו עוד לפני החורבן של בית ראשון על ידי סנחריב. השם "יהודי" נמצא בין גולי בבל לדוגמא במגילת אסתר.
ב.יהודי הוא בן לאם יהודיה על פי ההלכה או מי שהתגייר גיור על פי ההלכה.
ג.עם ישראל הוא העם הנבחר על ידי הקב"ה מאז שבחר את אברהם והוציאו מאור כשדים, אנו צאצאיו של אברהם אבניו, יצחק ויעקב. הקב"ה בחר בנו מכל העמים ובגלל זה נתן לנו את תורתו על מנת שנתקן עולם על ידי גילוי מלכותו והדברים ארוכים.

המשך לבררם ולהעמיק בהם.

בברכת התורה

בניהו ברונר
צפת