אמונה

חדשות כיפה הרב שמואל וינגרטן 12/01/10 15:40 כו בטבת התשע

שאלה

לי הייתה בעיית ז"ל נפטרתי ממנה תקופה לא קצרה מה שהיה לי ממש ממש קשה (הצלתי כי האמנתי בה' בטחתי בו) ועכשיו היו כל מיני גורמים בחיי שבגללם התחלתי שוב להוציא ז"ל

היה לי יאווש מאד גדול אם זה במבחנים שאני מנסה ללמוד אליהם ולא מצליח ואם זה בעיות עם חברים רבות בעיות במשפחה כל פעם שמשהו קרה אמרתי לעצמי זהו ניסיון מהקב"ה וניסיונו של יצרי הרע להכשיל אותי

כל פעם אמרתי אתה זה ואני רואה שלא מפסיק כל הזמן יש דברים שמעצבנים מייאשים

הייתי בטוח שמתי שהוא הקב"ה יבוא לעזרתי ויפסיק את זה (וגם אומרים שמי שמתגבר על ז"ל בחייו יש לו כל מיני זכויות למינהם) אבל לא הדבריים המייאשים ממשיכים אני התפללתי לקב"ה אם דמעות שיפסיק אבל היה איזה שלב שכבר לא יכולתי ונמאס לי חשבתי שהקב"ה כבר לא מתייחס אליי אמרתי טוב כבר בכל מקרה גם ככה וגם ככה החיים שלי גמורים אז בוא כבר נגמור אותם אם הבלי העולם הזה והימשכתי בחטאיי.

שאלתי היא למה הקב"ה לא מראה לי איזה שהוא סימן אות משהו איזה 100 במבחן לא יודע משהו שהוא איתי למה הרי אני איתו אני בוטח בו אני לא רוצה נס או משו?

תשובה

שנינו מבינים שאין אנו מסוגלים לרדת לעומק מחשבתו של הקב"ה. ולכן עלינו להחדיר בליבנו כי "כל מה שהקב"ה עושה זה לטובה"! למרות שעלינו לפשפש במעשינו כאשר ישנם קשיים, אל לנו לסמוך על כך שבוודאות שקושי זה או אחר בא בעקבות הוצאת ז"ל. ישנם אף מקרים שבהם הקב"ה נותן לאדם ייסורים מתוך אהבה ואל בגלל חטא כזה או אחר, ולכן אי אפשר לדעת.
ההשתדלות שלך להפסיק להוציא ז"ל עושה המון בשמים ומוסיפה לך הרבה מאוד זכויות גם אם לעיתים אתה נכשל בכך. אנו לא יכולים לסמוך על "איתותים" מהקב"ה שהוא איתנו, שכן היו מקרים שבהם הקב"ה שלח איתותים שלא היה כל כך מומלץ לקבלם, אם אתה יורד לסוף דעתי (אני שמעתי שני סיפורים כאלה בהרצאות של הרב אמנון יצחק, ושם הוא מאוד לא ממליץ לבקש בקשות כאלה...).
מסר אחד חשוב כן יש לי אליך: עבודת ה' חייבת להיות מתוך שמחה וביטחון (כמו שאמרת שיש לך...). המשך להתחזק בעניין שהזכרת ובשאר עניינים בעבודת הבורא, המשך להתפלל לשינוי לטובה, והוסף בתפילותיך "הטוב בעיניך - עשה". אין לנו לדעת מה באמת טוב בשבילנו, הקב"ה הוא היחיד שיודע זאת, ואת זה אנו צריכים לבקש. עלה והצלח!