אכילה במקום לא כשר

חדשות כיפה צוות רבני ישיבת קרית שמונה 13/07/07 02:34 כז בתמוז התשסז

שאלה

חברות שלי אינן נוהגות לאכול במקומות עם הכשר ועקב זאת נגררתי אחריהן שלא מרצוני..אני תמיד מתנגדת ללכת למקומות בלי הכשר..

הלכתי ואכלתי באותה מסעדה לא כשרה ולמרות שאכלתי פרווה אני יודעת שזה לא בסדר..היו לי ממש נקיפות מצפון וכשחזרתי משם היה לי ממש רע ועדיין אני מרגישה רע לגבי מה שעשיתי ואמרתי שאני לא אוכל שוב במקום ללא תעודה..

האם יש דבר שאני אוכל לעשות כדי לכפר על המעשה שעשיתי? גם כדי להרגיש יותר טוב עם עצמי וגם כדי לכפר על כך..

תודה רבה ויום טוב.

תשובה

שלום לך,
תוכלי לעשות תשובה , ולקבל על עצמך להבא לא לעשות כדבר הזה, כמו"כ תוכלי לקבל על עצמך ללמוד את הלכות הכשרות ע"מ לחדד את הדבר בנפשך.
בברכה,
אריאל